Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов” ще бъде домакин на 8 и 9 ноември на две представяния на книги и срещи с читателите.

Първото събитие ще запознае публиката с книгата „Вие сте тук“ на известния радиожурналист и съосновател на първото частно радио в България FM+  Петър Пунчев. Срещата с него ще се състои на 8 ноември от 17.00 часа в залата за срещи и събития на библиотеката.

В произведението авторът  разказва за преживявания от пътуванията си в над 80 страни по света. Това е книга, която съчетава есеистика, публицистика, политически коментари и интервюта с хора на науката, духа, спорта. Петър Пунчев е познат на публиката като дългогодишен радиоводещ в Българското национално радио – на предаването „Нощен хоризонт”, автор на радиопрограми, мениджър и организатор на предавания.

Второто събитие – представянето на книгата „Обществена поръчка” от Елена Чамуркова, ще бъде на 9 ноември от 17.30 часа, отново в залата за събития и срещи на РБ „Априлов-Палаузов”.

Авторката е политически журналист във Велико Търново, която вече е избрало писателското поприще. Романът, определян като остър политически трилър, повдига завесата за властта, корупцията, журналистиката и задкулисните игри помежду им, които остават скрити за хората.  Основната сюжетна линия в книгата се завърта около подготовката и случването на избор на политическа кампания.

 

Каним ви на КИНОТЕКА!
5 ноември 2018
Уличният фестивал 6Fest представя документалния филм „Оптимистична теория за Габрово“
5 ноември 2018