Общо 10 000 лева бяха дарени на 27 деца в тежко социално положение и със здравословни проблеми по време на обучението „Деца учат деца да правят добри дела“ в Габрово. Целта на благотворителното събитие, организирано от Корпорация „Развитие“ в партньорство с Община Габрово е възможно най-много подрастващи да бъдат привлечени към каузата на дарителството и благотворителността.

Събитието в зала “Възраждане“ започна с премиерата на документалния филм „Семената на доброто“. Сред акцентите на лентата са историята на създаването движението и проявите, свързани с него в Габрово, през април тази година.

След филма се състоя и същинската част от акцията, в която по традиция деца да стават дарители и връчат подготвените подаръци на свои връстници. Даренията под формата на еднократна финансова помощ бяха осигурени от „Развитие“ и партньори на компанията.

Кметът на Габрово Таня Христова връчи свидетелства за дарение на всички партньори на инициативата.

„Оставям част от сърцето си в Габрово“, каза след събитието главният мениджър на „Развитие“ Александър Александров. Ще продължаваме, защото събития като това в Габрово ни импулсират да развиваме инициативата.

Над 400 деца в зала "Възраждане" аплодираха дарителите!

 

 

Търсят се доброволци за инициативата „Изплети топлина“
15 октомври 2018
6Fest придаде отново карнавален дух на Габрово
15 октомври 2018