Центърът за работа с доброволци (ЦРД) към Община Габрово се включи в благотворителната инициатива на фондация „Има начин“ и от месец октомври стана координатор за Габрово на кампанията „Изплети топлина“.

Идеята на инициативата е доказала своята ефективност от 2012 г. до сега. Доброволци от цялата страна плетат шапки, шалове, чорапи и ръкавици за хора, останали без дом, деца и възрастни в нужда. Преждата е от организаторите, а трудът и топлината от участниците.

Центърът за работа с доброволци е съпричастен към идеята и приканва габровци да се включат в кампанията и да дарят топлина на най-нуждаещите се с труда си. Какво е нужно да направите, за да станете част от кампанията?

  • Първо и най-важно -  да имате желание да се включите!
  • Да се включите в акция „Дари кълбо“ и да дарите прежда. Много хора имат по някое останало кълбо с прежда в гардероба си, забравено и чакащо да стопли някого…
  • Да изплетете шал, шапка, чорапи, терлици или ръкавици. Ако нямате прежда, организаторите на кампанията „Изплети топлина“ 7, ще ви предоставят чрез Центъра за работа с доброволци към Община Габрово.
  • Да приобщите нови хора към идеята, да откриете още доброволци!

Името на всеки дарил материали и/или труд ще бъде вписано в паметната книга „Дари топлина” на Фондация „Има начин“ и ще бъде обявено официално. Кампанията „Изплети топлина“ продължава до 30 ноември 2018 г.

Всеки, който иска да дари прежда или да плете „топлина“, може да се обръща за съдействие към Центъра за работа с доброволци в Община Габрово, телефон 0882 442 253, e-mail: dobrovolci@gabrovo.bg.

Повече информация за инициативата „Изплети топлина“ може да намерите на:

Фейсбук страница на благотворителна инициатива „Изплети топлина“

Информация за кампания „Изплети топлина“ през 2018 г.

„Вяра от нишки“ - Документален филм за Благотворителна кампания „Изплети топлина“

Историята на Биляна и доброволците от инициативата „Изплети топлина“ в „Малки истории“ по БНТ

Ден на настолните игри в Габрово
12 октомври 2018
Празник на доброто в Габрово
15 октомври 2018