Много танцьори и граждани преминаха през центъра на Габрово и се включиха в мащабното танцово шествие на фестивала за улични изкуства 6Fest, което се проведе на 5 октомври. Шествието започна от старата часовникова кула, премина през пешеходната улица „Радецка” и завърши на площад „Възраждане” пред сградата на Община Габрово.

В шествието и в спектакъла се включиха Шоу-балет „Магия”, Фолклорен ансамбъл „Сивек”, Клуб по спортни танци „Ритмика”, Танцова школа „Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци „Инкансабле“. Всяка от танцовите формации представи по няколко свои танца и покани всички желаещи от публиката да се включат в танцовия маратон. В края на спектакъла организаторът Момчил Цонев също прикани всички да се включат в общ танц на песента, по която преди четири години беше създаден популярният клип „Щастливо Габрово”. Именно този клип събра тогава повечето от танцовите формации, които се изявиха сега в третото издание на 6Fest.

Сцената на 6Fest показа и таланта на няколко млади габровски певици - Виктория Гергова и Маргарита Георгиева от Музикална школа „Звезди в аванс” и Ивета Петрова.

Финалът на първата фестивална вечер на 6Fest беше възпламеняващ телата и сърцата. Огнената формация „Fire Shadows” представи своето огнено шоу, а Оркестър Габрово под диригентството на Николай Венков, събра танцьори и публика, които извиха голямо „Дунавско хоро“.

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

 

Празник на доброто в Габрово
15 октомври 2018
Ангелогласни изпълнители и прекрасни музиканти белязаха XVI Празник на духовната музика в Габрово
15 октомври 2018