• 3 февруари, СЪБОТА, 11:00 – 12:30 - „Пейзаж-колаж“ – детско ателие
  • 4. февруари, НЕДЕЛЯ, 11:00 - 17:00 - Усмивки от екрана - кино за деца
  • 5. февруари, ПОНЕДЕЛНИК - /Музеят почива/
  • 6. февруари, ВТОРНИК, 11:00 - 12:30 - Подарък за моя мъркащ приятел

А ето и повече информация за програмата във всеки от трите дни:

„Пейзаж-колаж“ – детско ателие
3 февруари, събота, 11:00 – 12:30 
С предварително записване на 066 807 229, Вход: 3 лв.

Детското ателие „Пейзаж-колаж“ е част от проекта за представяне на творчеството на Кристо и Жан-Клод в Габрово. В рамките на ателието децата ще се запознаят с характерните за творчеството им ценности и подходи, а след това сами ще импровизират с материали и техники, близки до тези, които използва Кристо в своите творби. Ателието е с творческа насоченост и е ориентирано към усвояване на художествената техника колаж. За основа на колажа ще бъдат използвани изображения (копия на снимки) на познати обекти и места от Габрово.

Желаещите да се включат в ателието се записват предварително до 17:00 часа в петък, 02 февруари на телефон 066/807229. Броят на местата е ограничен. Записването е задължително и е свързано с подготовката на материалите. 

Ателието е подходящо за деца над 7 годишна възраст.

Следващите ни ателиета ще бъдат и на 10.02., 17.02. /събота/ от 11:00 – 12:30

От 14:00 ще се проведе екскурзоводна беседа в изложбите „Кристо и Жан-Клод. Проекти” Роден в Габрово” от 14:30 – прожекция на филма „Кристо на 75” на Тома Томов

 


* * *
Усмивки от екрана - кино за деца
4. февруари, неделя
11:00 ч.– „Куче в чекмедже”
13:00 ч. - „Рицар без броня”
15:00 ч. – „13-та годеница на принца”
Вход: билет за музея
Възрастен: 3 лв.; дете: 1,50 лв.; семеен: 6 лв.

Ваканцията е едно от най-любимите неща, които се случват на учениците през учебната година! През ваканцията имаме време за почивка и игри, тя е незабравимото време, което можем да прекараме със семейството и приятелите. В неделния ден на 4 февруари от 11:00 часа каним малки и големи в Дома на хумора и сатирата на филмов маратон. Той ще включва популярни български заглавия, посветени на децата. Стари, но златни, вълнуващи и незабравими. 


А ето какво ще гледаме:
„Куче в чекмедже” е български игрален филм, заснет през 1982 година. Режисьор на филма е Димитър Петров. Малкият Митко — Миташки (в ролята Веселин Прахов) е дете на разведени родители, живее с майка си, вечно заета със служебни събрания, и той по цял ден стои сам вкъщи. Мечтае само за едно нещо — да си има куче — истинско, не плюшена играчка. 

„Рицар без броня“, 1965 г., на режисьора Борислав Шаралиев. Семейството се суети около новата си кола и потегля на първия излет с нея. Малкият Ваньо (Олег Ковачев) бъбри весело, но бащата (Цвятко Николов) го срязва. Майката (Мария Русалиева) слага трапеза на открито, но в този момент колата потегля по наклона. Уплахата им, че малкият е вътре, отминава – палавникът изскача от храстите. Ваньо често играе сред блоковете с дървени мечове и картонена рицарска броня и постепенно се сблъсква с живота на възрастните.

„13-та годеница на принца“ е български игрален филм (фантастична приказка) от 1986 година на режисьора Иванка Гръбчева, по сценарий на Братя Мормареви.
Царската стража открадва невестата на едно добро момче от народа, за да я оженят насила за глупавия царски син. Но красивата Елена успява да избяга и да се върне при своя любим Боян. В това време се приземява летяща чиния с трима обитатели от далечна планета. Те стават свидетели на една история, в която амбициозни царе, техните разглезени и капризни деца и лакеите-царедворци си съперничат за властта, използвайки интриги и лъжи.
Събитието е подходящо за семейства.

* * * 
Подарък за моя мъркащ приятел
6. февруари, вторник
11:00 - 12:30, Зала на жирафите

И тази година Домът на хумора и сатирата ще отбележи един от световните дни, посветени на котките – 17 февруари. Каним всички любители на котките на творческо ателие на 06.02.2018г., вторник, от 11:00 – 12:30 часа. В него заедно ще изработим играчки за нашите любими мъркащи приятели - 
къщичка от кашон, мишки от картон, птички от прежда и много други. Докато мислим за котешките игри, ще играем с въображението си, с гласа и телата си. 
Елате с кака или батко, с мама или татко. С баба и дядо или с приятели от квартала. 
Творческите и образователните ателиета в Дома на хумора и сатирата се организират всеки месец в почивните дни и ваканциите и се обявяват в месечната ни програма.
Молим желаещите да се включат в ателието да се обадят на 066 /807229 до 05.02.2018г. /понеделник/.
Ателието е подходящо за семейства.
 

Библиотеката кани всички фенове на Хари Потър на 1 февруари
31 януари 2018
Занимания в РБ "Априлов - Палаузов" през междусрочната ваканция 5-6 февруари
1 февруари 2018