Габровската регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ кани запалени и нови читатели на любимата детска поредица да участват в „Нощ на книгите за Хари Потър“. За четвърта поредна година фенове на момчето магьосник от цял свят ще могат да споделят увлечението си по невероятните истории на Дж. К. Роулинг в рамките на Нощта на книгите за Хари Потър, която ще се проведе на 1 февруари по инициатива на британския издател Bloomsbury. Сред основните цели на кампанията е възможността да предаде на следващото поколение читатели магията на книгите. Като един истински феномен в съвременната детска литература, поредицата за Хари Потър успява да върне интереса на милиони млади хора към четенето.

Темата на тазгодишното събитие е Фантастични животни“, включващо тематични игри, предизвикателства и състезания от всичките седем книги от поредицата, както и от допълнителните книги от колекцията на хогуортската библиотека.

                                         М А Г И Ч Е С К И     И Г Р И

1.Прочетете историите на глас

 Четене на откъси от романите на Дж.К. Роулинг

2.Зверска главоблъсканица

Игра за познаване на изтеглено от жребий животно. Играчът трябва по избор да го нарисува или изиграе.

3.Нащрек!

 Групата се разделя на отбори по трима или четирима души и всеки отбор получава комплект от карти /приготвени от библиотекарите/ като всеки участник подрежда различните животни със съответния метод на защита срещу тях.

4.Отгледайте свое собствено фантастично животно

  Изработване на фантастично животно от участниците.

 5.Оцвети змея

Оцветяване за най – малките.

 6.В търсене на животното

   Откриване на магически създания в решетка от букви. Думите могат да бъдат прочетени надолу, нагоре, водоравно, диагонално и отзад-напред.

7.Разпознай змея

Назоваване на вида по дадените подсказки. Свързване на описанието с правилния змей.

Очакваме Ви на 1 февруари след 13.00 часа в Детския отдел.