Творчески ателиета предлага през междусрочната ваканция Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“. Те ще се провеждат от 10.00 до 12.00 часа в обновената зала за инициативи на Детски отдел, в сградата на НЧ „Априлов – Палаузов“. Заниманията са безплатни за всички читатели.

6 февруари / понеделник /

Техниката „Пачуьрк“– изработване на творби с техника  „Пачуьрк. Учениците ще получат първите си знания по композиция, пропорции, материя и цвят. Творческите занимания са подходящи за деца на възраст от 6 до 14 години.

7 февруари / вторник /

„Хоби за сръчковци“- ателие за изработване на апликации от сюжети върху произведения  на Емилиян Станев по повод 110 години от рождението му (1907-1979 год.). Целта на заниманията е да се провокира изграждането на художествени образи и стимулиране на интереса при учениците към пъстрото творчество на Емилиян Станев. Творческите занимания са подходящи за деца на възраст от 4 до 14 години.

 8 февруари / сряда /

„Валентинки за любими хора“- ателие за изработване на поздравителни картички (по повод празника Свети Валентин) за развиване на творческите способности при деца на възраст от 8 до 14 години.