Традициите не са това, което бяха. Една от тях остава неизменна – творци, които по различни пътища са „замесени“ със създаването на филмите от Смешен филм фест да се срещат с габровската публика.

Заповядайте днес, 21 октомври, от 18.00 часа в зала „Възраждане“, когато започва прожекцията на българския документален филм „Добро утро, капитане“. Непосредствено след това може да се запознаете и разговаряте с режисьора на филма Георги Стоев-Джеки и Джони Пенков.

В есенната събота на 22 октомври, от 11.00 часа в зала „Възраждане“ сме Ви подготвили среща с проф. Анри Кулев. Той е режисьор и художник на детския пълнометражен анимационен филм „Пук“, който ще видим в същия ден и час. Специален гост на срещата ще бъде актьорът Стоян Алексиев, познат ни както от българското кино и театър, така и от популярния ТВ сериал „Откраднат живот“, където влиза в ролята на проф. Генадиев.

В 20.00 часа специално за габровци ще дойдат режисьорът на българската лента „Летовници“ Ивайло Пенчев и актьорът от филма Васил Банов, който всички ТВ фенове познават от ролите му като проф. Георги Камбуров в „Откраднат живот“, от сериала „Седем часа разлика“, както и от българското кино и театър.

Срещите със звездните гости и разговорите с публиката ще бъдат след прожекциите на филмите. Не пропускайте да ги видите и чуете от първо лице!