На 29 април 2010 г. от 17.30 часа в Национален музей на образованието ще бъде открита изложба от общинския кръг на конкурса за детска рисунка „Мисия спасител”.

Конкурсът се провежда в четири етапа – училищен, общински, областен и национален. Участват деца и ученици от 6 до 18 години, разделени в три възрастови групи. Участниците се състезават в три категории – деца и ученици от училища и школи по изобразително изкуство, деца и ученици със специални образователни потребности от специални училища и деца и ученици от всички детски и учебни заведения, непопадащи в другите две категории. В надпреварата със свои рисунки се включиха 61 деца и ученици от габровски детски градини, училища и школи по изобразително изкуство.

В рисунките младите творци са изобразили своите познания за бедствията, които ни заобикалят, способите за самозащита, взаимопомощ и помощ от специализираните екипи при бедствени ситуации. В много от творбите присъстват послания за това какъв трябва да бъде образът на спасителя и доброволеца и как би трябвало да се прилагат способите за оцеляване.

Комисия, с председател Николай Сираков – зам.-кмет по образование, култура и социални дейности в Община Габрово, определи по три рисунки от всяка категория и възрастова група, които ще участват в областния конкурс. Всички участници в проявата ще получат специални грамоти, а класираните за областен кръг и награди, осигурени от Община Габрово.

Габровци почистиха праха не само от историята!
27 април 2010
Конференция във връзка с управление на отпадъците на територията на община Габрово
29 април 2010