През десетте дни, обявени за пролетно почистване, габровци почистиха праха не само от историята. Общото количество на събраните отпадъци по време на кампанията „Да почистим праха от историята!!!” е 207 кубически метра.

Училищата
В акцията по почистването се включиха 11 детски и учебни заведения, от които са извозени над 100 кубически метра отпадъци. Студенти и преподаватели от Технически университет – Габрово почистиха и облагородиха районите на петте корпуса на учебното заведение, както и на студентските общежития.

Община Габрово
Два екипа от Община Габрово „почистиха праха от историята” на 24 април 2010 година. Екипът на ВрИД кмет инж. Калинка Пенева заедно със служители на Районна служба пожарна безопасност изчистиха паметниците около Боровския мост.Останалата част от общинска администрация почисти от храсти, дървета и битови отпадъци разкопките в местността Градище. Премахнати са и три сметища в района – едно по пътя за разкопките и две по пътя към квартал Пройновци. Почистен е и паркингът до поляната на Градище.Гражданите
Близо 80 кубически метра отпадъци са извозени от фирма „Благоустрояване” ЕООД по сигнали на граждани. Най-активни тази година са велоклуб „Исполин”, които почистиха пътя към курортен комплекс Узана от Хаджицонев мост до чешмата на Пътно управление. Народно читалище „Габрово” и Съюза на журналистите облагородиха района около Летния театър. Дейно участие в кампанията взеха Домът на хумора и сатирата, Национален парк „Централен балкан” и Природен парк „Българка", както и неправителствената организация ИМКА.

Благодарностите
Благодарим на всички, които участваха!
Благодарим на всички, които ни подкрепиха!
Няма да изреждаме техните имена, няма да казваме кои са.
Просто ще кажем, че те направиха това за Габрово, но го направиха и за себе си,
защото ние сме стопаните на този град и трябва да се грижим за него дори повече, отколкото го обичаме!

Съобщение за насрочване на частични избори
26 април 2010
Изложба от конкурса за детска рисунка „Мисия спасител”
28 април 2010