255 кг латекс получи кметът на Община Габрово Томислав Дончев за рождения си ден. Цифрата обаче едва ли е окончателна, тъй като част от обещаната боя, с получени по телефона и електронната поща поздравления, ще бъде донесена в Общината през следващите дни.

Латексът беше подарък, който Кметът сам пожела за рождения си ден. Той ще бъде използван за боядисване на кърмаческия сектор на Детско отделение в габровската болница. Припомняме, че ремонтът на част от помещенията в Отделението и оборудването на кърмаческия сектор, с легла за майките и децата, беше извършено по инициатива на кмета Томислав Дончев, чрез обявената от него благотворителна кампания „Искам ново креватче!”

Първи своите кофи с латекс в кабинета на Кмета, в деня на неговата 36-годишнина, донесоха заместниците му – Таня Христова, д-р Нели Савчева, инж. Добрин Савчев и секретарят Николай Сираков.

„Изключително съм удовлетворен, че хората, които ме посетиха изпълниха желанието ми и ми донесоха точно латекс. Колкото и странно да звучи човек да си пожелае такъв подарък, за мен той е много ценен, защото ще помогне да завършим вече започнатото в детско отделение и да преведем стаите, в които ще бъдат поставени закупените нови легла за децата и майките в по-приветлив вид. Благодаря на тези, които избраха да ме зарадват по този начин” – сподели кметът Дончев.

Освен кофи с боя той получи за рождения си ден елегантен часовник, от част от администрацията на Община Габрово, множество шапки, книги и различни аксесоари за неговото хоби – планинския туризъм.

Среща на Общината и Съда за „падналите актове” и отменените наказателни постановления
1 август 2009
В Деня на младите хора, младежи поеха отделите на д-р Савчева
12 август 2009