На 15 юли 2009 г. кметът на Община Габрово Томислав Дончев и ръководителят на Общинския инспекторат инж. Климент Кунев проведоха среща с представители на off-road общността в града, в частност ръководството на „Риск клуб Габрово”. Поводът за срещата бяха зачестилите сигнали и оплаквания от граждани за шума, на който са подложени от водачи на състезателни моторни превозни средства, както и демонстративното и понякога опасно за околните шофиране, дори и по натоварените централни улици на града.

Представителите на „Риск клуб Габрово” увериха кмета, че такова негативно поведение не е присъщо за голямата част от участниците в общността, а по скоро на единични любители на екстремните спортове, които предпочитат да демонстрират уменията и възможностите на машините си пред гражданите. Част от тези участници, най-вече в тийнейджърска възраст, са известни и на тях самите. Ръководството на клуба се ангажира да проведе серия мероприятия за намаляване на тези противообществени прояви – обща сбирка по темата, индивидуални срещи и разговори с недисциплинираните, публикуване на апел на сайта на клуба. Видно от форума на „Риск клуб Габрово”, последното вече е факт.

Ръководството на спортния клуб подходи добронамерено и отговорно към разискваните въпроси и обеща съдействие, както по тях, така и при необходимост от провеждане на аварийно-спасителни мероприятия в планината, особено през зимата. Община Габрово ще поддържа връзка с участниците в планираните мероприятия и ще следи за резултатите от тях.

Кметът взе първи урок на инструмента чело от гости от Тун
8 юли 2009
След намеса на инспектората са почистени две нерегламентирани сметища
17 юли 2009