Кметът на Община Габрово Томислав Дончев и заместник-кметът д-р Нели Савчева се срещнаха с възпитаници на Музикалното училище от региона Тун и техните преподаватели.

Припомняме, че в изпълнение на програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2009 година, от 28 юни до 11 юли в България се провежда музикален лагер на възпитаници на Музикалното училище от партньорския ни швейцарски град и млади таланти от Габрово, които се обучават в Музикалното сдружение “Емануил Манолов”.

В продължение на 10 дни младите музиканти от двата партньорски града под ръководството на своите преподаватели Руди Бернет и Валентин Дойчинов от Тун и Жанета Чипарикова, Елена Вълкова и Ивелин Вълков от Габрово, подготвяха съвместен концерт, който ще бъде представен на габровската публика днес - 8 юли от 19 часа в Художествената галерия “Христо Цокев”.

По време на срещата си с младите таланти от Тун, кметът на Община Габрово имаше възможност да се запознае и научи повече за всеки един от тях, за тяхното училище и подготовката им, която понякога трае по 13 часа на ден. Гостите от своя страна отправиха въпроси към г-н Дончев – за икономиката на града, културните забележителности, загрижеността на ръководството на Община Габрово за младите хора. Споделиха, че в града има много хубава положителна атмосфера и подариха на кмета на Габрово стъклена лампа, в която се поставя малка свещ, за да икономисва електроенергия.

Г-н Дончев сподели пред присъстващите, че въпреки разностранните си интереси в различни области, за съжаление не притежава музикален талант. В края на срещата, като малка компенсация за липсата на възможност да се упражнява по 13 часа на ден, като младите хора от Тун, той получи първия си урок на инструмента чело. Урокът беше съдържателен, но за пощада на изтънчения слух на присъстващите – кратък.

 

Еднопосочно движение в Централна градска част
3 юли 2009
Представители на правителството и общини от Калининградска област обмениха опит в Габрово
16 юли 2009