Заместник-секретарят на град Тун Ремо Берлингер ще пристигне на кратко посещение в Габрово на 6 и 7 юли тази година. Господин Берлингер е включен в състава на делегацията от международни наблюдатели на кантон Берн, която ще присъства на парламентарните избори в България и ще посети изборни секции в Смолян и София. Програмата за посещение в Габрово на госта от Тун включва среща с ръководството на Община Габрово, както и запознаване с част от забележителностите на българския партньорски град.

В изпълнение на програмата за сътрудничество Габрово-Тун 2009 година, от 28 юни до 11 юли в България се провежда музикален лагер на възпитаници на Музикалното училище на региона Тун и млади таланти от Габрово, които се обучават в Музикалното сдружение “Еманиул Манолов” – Габрово.

В продължение на 10 дни младите музиканти от двата партньорски града под ръководството на своите преподаватели Руди Бернет и Валентин Дойчинов от Тун и Жанета Чипарикова, Елена Вълкова и Ивелин Вълков от Габрово ще репетират и подготвят програма за съвместен концерт, който ще бъде представен на габровската публика на 8 юли, сряда, от 19 часа в Художествена галерия “Христо Цокев” в Габрово.

Произведения на Моцарт, Бетовен, Шуман, Дворжак, Брамс и Франц Супе, както и потпури от румънски и унгарски мелодии, филмова музика и български фолклор ще представят широкия диапазон от възможности на младите музиканти.
Музикалният лагер се провежда за пети път и отново ще покаже реалните измерения на партньорството между Габрово и Тун, което отдавна е прераснало в контакти и приятелство между хората.

Пътуваща изложба за кан Тервел пристига в Габрово
28 юни 2009
Кметът взе първи урок на инструмента чело от гости от Тун
8 юли 2009