И тази година габровската Весела къща ще спази установената и продължаваща вече десетилетие добра традиция – всяка година да посреща Първа пролет в резервата и да създава добро настроение и весели емоции на гостите му с изложба от своя фонд.

От 15 март до 25 април в изложбената зала на АИР „Боженци” ще бъде показана интересна колекция от художествения фонд на Дома „Хумор на народите”. Тематичната изложба „Котки” е съставена от любителски фотографии, посветени на най-гальовните домашни любимци – котките.

Снимките от колекцията са дело на участниците в едноименния конкурс, осъществен миналата година от Медията за градска култура „Елате в Габрово” и Музея „Дом на хумора и сатирата”. Тогава всички желаещи имаха възможност да публикуват на стената на „Елате в Габрово” във Фейсбук свои снимки по темата – на живи котки и свои домашни любимци, на изображения на котки под всякакъв вид и форма. За участие в конкурса бяха представени повече от 100 фотографии, за които хората гласуваха в мрежата и така определиха победителите.

Всички изпратени за конкурса фотографии бяха отпечатани и дарени за музейния фонд от Медията за градска култура „Елате в Габрово”. Миналата година колекцията бе показана в Дома на хумора и сатирата, а сега за първи път гостува на приятели и съмишленици.   

В изложбата „Котки” са включени 41 любителски фотографии. Сред тях могат да се открият снимки на маски-котки, статуетки-котки, дори и хора, дегизирани като котки. Обяснимо е, че повечето снимки са на чаровни домашни любимци, заснети в причудливи и смешни пози от техните стопани. Авторите са показали, че умеят да предсказват поведението на котката, да осъществят контакт с нея, да печелят доверието й и да уловят в обектива най-забавния момент. Снимките излъчват голяма симпатия и искрена любов към домашните любимци.

Община Габрово и Българска Магична Асоциация - Сенко организират най-голямото магично събитие за годината
9 март 2012
Община Габрово подаде нов проект към Агенцията за хора с увреждания
13 март 2012