Магична среща 2012- Габрово "Златна Котка" е най-значимото магично събитие не само за годината, а за последните няколко години.

Известният като столица на хумора и сатирата град става и ежегоден домакин на българската магия, а най-вълнуващото е, че това ще се случи на професионалния празник на фокусниците и ден на шегата - 1-и Април! 

Идеята на организаторите е „Златната Котка” да стане ежегодно събитие, на което да се избира най-добрият български магьосник и тя да се превърне в награда, равносилна на „Икар”-ите за артистите.

Самата Магична среща ще се проведе на 31 март и 1 април 2012 г. Първият ден ще има повече професионален характер - лекции и семинари на световно признати магове от Великобритания, Испания, Сърбия и България. Също така в събота ще се проведе и състезателната част "Close up magic" или фокуси от близо (за маса), където състезателите в тази категория ще премерят сили на масата на магиите пред международно жури! 

А на 1 април илюзионисти, манипулатори, фокусници, менталисти и комици ще се развилнеят на сцената на зала "Възраждане" в стремежа си да впечатлят колкото може повече публиката и журито! Вечерта габровци и гостите на града ще се насладят на невероятен три часов гала-спектакъл с участието на елита на българската магия , и специалните гости от Европа. Разбира се публиката ще бъде забавлявана и от победителите от състезанията по магия. Официалното награждаване от Българска Магична Асоциация-Сенко за най-добър илюзионен номер и за магичен спектакъл на годината също ще са публично достояние. 

И през двата дни ще има магичен базар за професионален реквизит и фокуси за деца начинаещи! 

Събитието е плод на съвместния труд на Българска Магична Асоциация - СЕНКО и Община Габрово

Обновеният интензивен сектор към кардиологията е вече факт
8 март 2012
„Котките” от Дома на хумора и сатирата гостуват на АИР „Боженци”
12 март 2012