От днес габровската болница има вече модерен инвазивен сектор към кардиологичното отделение, който ще обслужва пациенти с тежки ритъмни нарушения и инфаркти. 160 000 лв е само инвестицията в строителните дейности. Отделно от това на разположение в отделението се намира и мониторна станция, която може да следи едновременно сърдечната дейност на 8 пациенти и да прехвърля постъпващата информация 24 часа в денонощието на централен монитор в лекарската стая. Леглата, матраците и нощните шкафчета в сектора са дарение от фондация „Хората помагат на България“ и болница O.L.V., както и двата ултрамодерни мобилни ехокардиографа.

В своето обръщение към всички официални гости и персонала на отделението, директорът на болницата д-р Нели Савчева отбеляза, че когато говорим за инвестиции, не трябва да се има предвид само инфраструктурата и оборудването, а е необходимо да се отчете и квалифицирания медицински персонал. Трима нови млади лекари се присъединяват към екипа на кардиолозите.

Честта да прережат лентата на новия сектор имаха кметът на Габрово, госпожа Таня Христова и директорът на болница O.L.V в Аалст, д-р Люк Ван дем Бремт.

Габрово, Трявна и Севлиево обсъдиха концепцията за развитие на регионален туристически продукт
7 март 2012
От 22 до 25 март в Габрово и Велико Търново ще се проведе женски хандбален турнир "Challenge trophy`2012"
9 март 2012