На 13 април ще бъде даден старт на мотосезон 2024 в Габрово. По традиция той винаги започва с тържествен водосвет, а след това мотористите правят парадна обиколка в града. Ако чуете необичаен шум от мотори по улиците на Габрово в съботния ден, да знаете, че това са момчетата от МК „КОВАЧИТЕ“ и гостуващите им клубове от съседни общини.

Откриването на мотосезона е повод да обърнем внимание на безопасността на движение по пътищата в началото на активния почивен сезон и желанието ни да обиколим различни места – близки и далечни. Вярваме, че на пътя животът е с предимство и апелираме за толерантност, разумност и отговорност от страна на всички участници в движението.

Програма

10 ч. Събиране на участниците, пл. „Възраждане“

12 ч. Водосвет за здраве и безаварийни километри

13 ч. Мотообиколка на Габрово по следния маршрут:  пл. „Възраждане“, по бул. „Априлов“ в посока „Шиваров мост“, бул. „Хемус“, ляв завой на кръстовището с бул. “Столетов“. На кръстовището на „Бичкинята“ продължава наляво към ул. „Йосиф Соколски“, ул. „Николаевска“, пред храм „Света Богородица“, ул. „Априловска“  /Двата моста/, завой надясно по „Юрий Венелин“ към площад „Игото“, ул. „Брянска“, ул. „Христо Смирненски“, ул. „Търновско шосе“, наляво към ул. „Лазурна“ до м-н „Лидъл“, наляво по бул. “Могильов“ до кръстовището с бул. „Ст. Караджа“ надясно изход към гр. Севлиево

По време на откриването на събитието в района на пл. “Възраждане”, ще бъде осигурено полицейско присъствие, а екипи на органите на реда ще съпровождат мотообиколката.

Събитието е организирано от МК „КОВАЧИТЕ“ със съдействието на Община Габрово и МВР – Габрово

 

Над 700 възрастни и хора с увреждания ще получават почасова социална грижа в домашна среда до началото на юли
10 април 2024
От 12 до 14 април "София Филм Фест в Габрово"
12 април 2024