Община Габрово за втора поредна година ще участва на щанда на Министерството на туризма в Международното туристическо изложение /Targul de Turism al Romaniei (TTR)/, което ще се проведе в Букурещ, Румъния, в периода 15-18 февруари 2024 г.

Пролетното изложение е най-значимото международно събитие за туризъм в Румъния като предстои неговото 49-о издание. То е отворено както за професионалисти, така и за масова публика и представя най-новите и интересни туристически предложения от страната и чужбина.

На изложението ще бъдат показани туристическите забележителности на габровски регион, възможностите за различни видове туризъм, както и богатия събитиен календар на Община Габрово и културните институции през настоящата 2024 година.

Събитието е възможност за привличане на туроператорски агенции и допълнителни посещения на румънски гости, както и за среща с представители на туристическия бизнес от други страни. През последните години интересът към България от страна на румънските туристи се увеличава постоянно, както и посещенията им в Габрово. Румъния е най-близката съседна държава за нашия град и потенциалът за увеличаване на гостите оттам е голям, уточняват от Туристическият информационен център. България е позната за румънците дестинация и благодарение на разнообразните природни и културни забележителности те предпочитат да се завръщат отново у нас.

Българският щанд, организиран от Министерството на туризма ще бъде с над 30 участници - представители на общини, хотели, туристически агенции и други.

Снимка: Архив Община Габрово

Програма „Техническа помощ“ с информационен ден за ОИЦ
9 февруари 2024
Трио "Тенорите" представят в Габрово концерт – спектакъл „ВЪЗРОЖДЕНИЕ“
12 февруари 2024