Къщичка за четене и игри беше монтирана на поляната в местността "Градище" край Габрово в световния ден на музиката и поезията - 1-ви октомври. Съвместната инициатива на Община Габрово, Младежки център - Габрово, ОП "Благоустрояване" и собствениците на любимото място за отдих на много габровци и гости на града е поредната в опит за създаване на по-приветлива атмосфера и възможност за разнообразни дейности за посетителите на местността "Градище".

 


 

Къщичката за четене и игри е изработена в дърводелската работилница на ОП "Благаустрояване". Материалът, използван при изработката й, е годна за употреба дървесина от премахнати опасни дървета на територията на общината. През последните няколко години общинското предприятие работи единствено с такъв дървен материал и изработва от него различни елемeнти за градската среда.

 

Седмица по-рано ОП "Благоустрояване" и Младежки център - Габрово подкрепиха инициативата на две момичета от доброволческия екип на организацията - Виктория Христова и Никол Лесичарска, които организираха почистване и облагородяване на началната точка на екопътека "Градище". Съществуващите пейки и масички в района, които бяха в изключително лошо състояние, бяха ремонтирани от служителите на ОП "Благоустрояване", а екипът доброволци към Младежки център-Габрово боядиса обновените придобивки.

 

Дейностите на Младежки център - Габрово се изпълняват по проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“, финансиран по програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи", финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Предайте опасните отпадъци от домакинствата на 10 и 11 октомври
4 октомври 2023
Честит празник, скъпи учители!
5 октомври 2023