След натоварения с културни събития месец май е време Ротари куб Габрово и Община Габрово да отправят покана към габровци за станалия вече традиция Годишен концерт на камерния хор на габровските момчета. Изявата ще се състои в понеделник, 12 юни 2023г. от 18:00 часа в Художествена галерия „Христо Цокев“.

Възроденият преди точно десет години хор, от Ротари клуб Габрово, набира все повече привърженици и прави все повече концертни изяви.

В концерта ще прозвучат патриотични, класически и съвременни песни от български композитори – Емануил Манолов, Добри Христов, Добри Чинтулов, Юлия Ценова, Андрей Дреников и други. Между тези изпълнения, ще има и изненади от гост изпълнители. Хорът, под диригентството на Румяна Гръблева и клавирния съпровод на Мирела Валявичарска, посвещава концерта в памет на диригента Димитър Цонев – доайен на мъжкото хорово пеене в Габрово. Така, хорът се включва и в благотворителната кауза на Ротари клуб Габрово свързана с творческото и практическо развитие на децата от Габрово и региона.

Входът за концерта е безплатен, но ще има и кутия за дарения, чиято цел ще бъде разяснена в началото на събитието.

Община Габрово подаде 84 жилищни сгради за финансиране по новата програма за енергийно обновяване на многофамилните жилища
5 юни 2023
Събитие за красота и здраве организира Младежки център – Габрово
7 юни 2023