С нови постижения се завърнаха габровските шахматисти от ШК „Орловец 1997“ от Държавното училищно индивидуално първенство по шах, което се проведе в рамките на пет дни в Казанлък с организатори Българската федерация по шах и ШК „Казанлък 21“.

14-годишният Денислав Иванов стана шампион във възрастовата категория до 15 години и заслужено, без нито една загуба от 7 партии, донесе Купата и златен медал. С постижението си Денислав Иванов донесе и първата шампионска титла за ШК „Орловец 1997“ по класически шах. В годините назад Клубът е имал шампиони по ускорен и блиц шах.

10-годишният Йоан Велчев, който се състезава във възрастовата група до 13 години, изненада по-големите и се класира в тройката, с бронзов медал, с 4 победи, две равенства и само една загуба от 7 партии.

С отличните си постижения Денислав Иванов и Йоан Велчев повишават своето ЕЛО съответно със 118 и 115 точки само от това първенство.

Достойно беше представянето и на другите двама състезатели на ШК „Орловец 1997“ Иван Екимов и Михаил Панайотов. 6-годишният Иван Екимов беше на крачка от медала при 7-годишните и то едва в третото състезание, само на месеци подготовка. Той се нареди четвърти, с равен брой точки с третия в класирането– 4 от 6. Михаил Панайотов зае достойното пето място от 20 деца в голямата битка при 11-годишните с 4,5 точки от 7.

Първенството, в което участваха габровските състезатели, е валидно за ФИДЕ и за български рейтинг по стандартен шахмат.

Инж. Деян Дончев: „Активно работим по проектите, заложени в плана за развитие на община Габрово“
28 март 2022
Комисар Мария Габриел: Единствената инвестиция, която трябва да направим днес е в младите хора
28 март 2022