Покана за участие в публично-частно партньорство чрез наемане на обекти в „Шести участък“ обявява Община Габрово. Инициативата е в подкрепа на бизнеса и творческите дейности в квартала.

Конкурсът цели да избере предложения за устойчиво и възмездно ползване на четири обекта в кв. „Шести участък“ за период от две години.

Изискване към кандидатите е да попълнят формуляр за участие, в който да представят бизнеса си, да сключат договор за наем и да започнат дейност не по-късно от 30 септември 2022 г.

Кандидатурите ще бъдат оценени от жури, определено със заповед на кмета на община Габрово. За всеки от четирите предложени обекта ще бъде избран по един победител и един подгласник. Те ще могат да използват помещенията за малък бизнес, търговия на дребно, творческа дейност, създаване на услуги и продукти, характерни за творческите индустрии, ателиета, студия, офиси, галерии и други.

Победителите ще сключат споразумение за партньорство с Община Габрово, чрез което ще получат безплатно консултиране по избор относно маркетингови дейности и реклама, разработка на уебсайт и онлайн магазин, интериорен дизайн или оформление на витрина.

За стартиращите бизнеси са предвидени и едногодишни стимули като абонамент за свободно паркиране в платената зона на кв. „Шести участък“, безплатен интернет, членство в Габровската търговско-промишлена палата и еднократна услуга до 100 лв., разпространение на рекламни материали от Туристическия информационен център, популяризиране на бизнеса през каналите на Община Габрово.

Заявления по поканата се приемат от 1 декември 2021 г. до 31 януари 2022 г. на електронна поща projects@gabrovo.bg.

Пълната информация за обектите и документи за кандидатстване са публикувани по-долу.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ

Представят проектите за обновяването на Историческия музей и „Етъра“
1 декември 2021
Тържествено отбелязваме Международния ден на доброволеца - 5 декември
3 декември 2021