Представяне на двата инфраструктурни проекта – за обновяване на Регионалния исторически музей и на етнографския музей на открито „Етър“, ще се състои в понеделник, 6 декември 2021 г.

От 11:00 часа в РИМ – Габрово екипът на проекта ще представи дейностите за ремонт на сградата и осъвременяване на експозициите в музея. Предстои подновяване на покрива и дограмите, цялостно вътрешно и външно пребоядисване, доставка на модерна техника за триизмерни атракции.

Час по-късно на територията на РЕМО „Етър“ ще бъдат показани строително-ремонтните работи, които вече са в развитие. Близо 10 милиона лева ще бъдат вложени за обновяване, реставрация, консервация и създаване на съвременни условия за креативен културен туризъм в етнографския музей.

Проектите се реализират с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Габрово е единствената община в страната с два одобрени проекта по приоритетна ос 6 „Регионален туризъм“ на процедурата „Развитие на туристически атракции“.

По време на представянето кметът на общината Таня Христова и представители на изпълнителите ще дадат символичен старт на строителните дейности.

Събитието е отворено за медии, граждани и всички заинтересовани страни при спазване на актуалните противоепидемични мерки.

Културен календар за месец декември 2021 г.
1 декември 2021
Имате малък бизнес? Наемете обект в кв. „Шести участък“!
1 декември 2021