Кметът на Община Габрово Таня Христова ще връчи отличията „Доброволец на годината – Габрово ’21“ на 5 декември - Международния ден на доброволеца. За първи път той се чества през 1985 г. по инициатива на ООН, когато Световната организация приканва правителствата и неправителствените организации във всички страни да изкажат уважението и благодарността си към доброволците и да дадат по-голяма гласност на дейността им.

С отличието „Доброволец на годината – Габрово ‘21“ ще бъдат наградени доброволческите инициативи и хората, които през изтичащата 2021 година са допринесли с безвъзмездния си труд за развитието на местната общност, опазването на околната среда и подобряването на живота на уязвимите и нуждаещите се от помощ.

Центърът за работа с доброволци към Община Габрово сърдечно кани всички габровци на тържествената церемония, която ще се проведе от 13.00 часа в зала „Възраждане“. Международният ден на доброволците е възможност за всички нас да отдадем почит и уважение към значимата обществена роля на милионите доброволци по целия свят.

Организацията на събитието и пропускателният режим ще се проведат при стриктно спазване на противоепидемичните мерки, въведени със Заповед РД-01-973/ 26.11.2021 на МЗ. 

Събитието може да бъде наблюдавано и онлайн в сайта на Община Габрово. 

Имате малък бизнес? Наемете обект в кв. „Шести участък“!
1 декември 2021
3 декември - Международен ден на хората с увреждания
3 декември 2021