Посланикът на Кралство Нидерландия Беа тен Тъшър гостува в Габрово заедно с Дориана Миленкова, съветник по земеделските въпроси в посолството. Те посетиха някои забележителности и фирми в града и се срещнаха с кмета на Община Габрово Таня Христова и зам.-кмета арх. Николай Меразчиев.

Говориха за екологичните политики и наградата на европейската комисия "Европейски зелен лист", която градът ни спечели за 2021 година, за постиженията на Техническия университет, за европейските фондове и как Габрово се възползва от помощта им, за инфраструктурата, плановете за развитие на града ни и разбира се, за лалетата, които фирма "Уко България" дарява и всяка пролет ни радват с прекрасните си цветове. 

Посланик Беа тен Тъшър е много впечатлена от габровския хумор и Карнавала, а сред подаръците, които си размениха двете страни, беше и марката "Карнавал Габрово", която беше отпечатана специално в негова чест. Тя сподели, че обича много и габровския пестил, като си тръгва от пътуването си и със специалния "габровски шоколад".   

 

Арттворби „окупират“ домовете на габровци
16 юли 2021
ПОКАНА ЗА ПУБЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ НА СТРАТЕГИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ТУРИЗМА В ОБЩИНА ГАБРОВО ЗА ПЕРИОДА 2021-2027 Г.
19 юли 2021