Награждаването на участниците в конкурса "География и българска литература" се състоя днес в Ритуална зала на Община Габрово. Конкурсът се организира от Асоциация на професионалните географи и регионалисти в партньорство с РУО-Габрово и Община Габрово. С тематични разработки взеха участие 25 ученици от Габрово, Севлиево и Дряново в 2 възрастови групи - 5-7 клас и 8-12 клас. Най-добрите три разработки във всяка група получиха награди-ваучери на стойност 200, 150 и 100 лв.

Наградите бяха връчени лично от проф. д-р Марин Русев, председател на АПГР. Благодарствени грамоти получиха ръководители, експерти на РУО-ГАБРОВО, както и кметът на Община Габрово, г-жа Таня Христова, началникът на РУО Габрово, г-н Георги Маринов и директорът на ОУ "Неофит Рилски", г-жа Мая Колева - за подкрепата на инициативите на АПГР в Габровска област за разширяване на географската култура на подрастващите.

Предметни награди - атласи - получиха всички участници в конкурса лично от кмета на града.

АПГР благодари сърдечно на кмета на град Габрово г-жа Таня Христова, на г-жа Павлина Макашелова - главен експерт в общината и на РУО-ГАБРОВО за цялостната подкрепа през годините в инициативите на АПГР.

Снимки от награждаването можете да видите в галерията във фейсбук профила на Община Габрово

И отличените: 

Савина Тинчева - ОУ "Неофит Рилски"

Омая Матеева - ОУ "Ран Босилек"

Боян Радойчев - ОУ "Ран Босилек"

Стефан Георгиев - Национална Априловска гимназия

Димитър Събев - ПТГ "Пенчо Семов"

Христиан Атанасов - Национална Априловска гимназия

Мобилният пункт през юни
2 юни 2021
"Габровче" поздравиха децата на Габрово за 1 юни
2 юни 2021