Инициативата на Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“ е изключително популярна сред габровци, които вече две години предават своите разделно събрани отпадъци в мобилния пункт. Събраните количества се насочват за рециклиране, обезвреждане или оползотворяване.

Мобилният пункт продължава да изпълнява графика си за месец юни и да обхожда габровските квартали. Днес, 2 юни, пунктът ще посети кварталите Стефановци, Бойката, Златари и Тончевци, а утре, 3 юни, той ще бъде на разположение на живущите в кварталите Гачевци, Велчевци и Чехлевци.

Работното време на мобилния пункт е от вторник до събота (включително), от 14:30 до 18:00 часа.

Пълният график и останалите точките по трасето на пункта за месец юни може да видите ТУК.

В пункта могат да се предават разделно събрани битови отпадъци: пластмаси, хартия, метал, стъкло, текстил, фритюрна мазнина, батерии, дребни излезли от употреба уреди (с размер не по-голям от микровълнова фурна), лекарства с изтекъл срок на годност, флакони и опаковки от препарати.

През 2021г. продължава и кампанията с награди. Всички, предали отпадъци на мобилния пункт, имат възможност да получат специална награда, осигурена от организаторите на инициативата - Община Габрово и ОП „Регионално депо за неопасни отпадъци“.

Наградите ще се получават чрез събирането на печати в специална книжка, като за получаването на един печат е необходимо предаването на минимум три вида отпадъци. А наградите са атрактивни, удобни и насочени към опазване на природата – пакет компост, текстилна торбичка, тефтер, шапка или комплект за пикник.

Мобилен екип ще ваксинира желаещите в габровските села от 2 до 10 юни
2 юни 2021
Участниците в конкурса "География и българска литература" получиха своите награди
2 юни 2021