Мобилен екип за ваксинация срещу COVID-19 ще посещава по график габровските села от днес – 2 юни. Така ще бъде осигурена ваксинация на желаещите възрастни и трудноподвижни хора в малките населени места на общината. За целта ще бъдат организирани временни пунктове за ваксиниране в здравните служби, а където няма такива - в административните сгради.

Инициативата е на кмета на Габрово и се осъществява със съдействието на Регионалната здравна инспекция и Центъра за спешна медицинска помощ – Габрово.

До момента, с посредничеството на кметовете и кметските наместници на селата, желание за ваксиниране са заявили близо 140 души.

Мобилният екип за ваксинация ще посети няколко населени места, съобразно предварително заявените желания за ваксиниране, по следния график:

∙на 2 юни - селата Драгановци, Новаковци и Яворец;

∙на 3 юни - селата Стоевци, Райновци, Гъбене, Музга и Дебел дял;

∙на 4 юни – селата Козирог и Живко;

∙на 8 юни – селата Поповци, Гергини, Гарвани и Николчовци;

∙на 9 юни – селата Киевци, Гайтани, Думници, Рязковци, Мичковци, Старилковци;

∙на 10 юни – селата Жълтеш, Богданчовци, Балани и Тодоровци

На посочените дати мобилният екип ще започва работа в 09:00 часа от първото населено място, като записаните за ваксинация са предварително известени.

РЗИ – Габрово има достатъчни количества ваксини, за да обезпечи допълнителен интерес към ваксинация в селата. Инициативата за посещения на мобилни екипи в малките населени места ще продължи при заявено желание от хората чрез кметовете и кметските наместници.

 

Лято в Библиотеката - какво ни очаква
1 юни 2021
Мобилният пункт през юни
2 юни 2021