С идването на пролетта дойде и времето за традиционното пролетно почистване, което може да направим както на нашата улица, край блока, така и излизайки навън в любимите зони за разходка и почивка.

Тази година инициативата „Пролетно почистване 2021“, организирана от Община Габрово, ще продължи две седмици и ще се проведе от 7 до 20 май 2021г. По време на кампанията всеки габровец, а защо не и негов гост, ще може да се включи като почисти района около дома си, градинката в квартала или пък излезе извън пределите на града и почисти замърсени територии.

Може да се включите в кампанията „Пролетно почистване 2021“ като заявите участие на тел.: 066 818 311 или на e-mail: v.koleva@gabrovo.bg. Необходимо е да изпратите следната информация:

  • район на почистване
  • дата и часови диапазон за почистването
  • контейнерна площадка (при почистване в града) или зона (при почистване извън града), където ще оставите събраните отпадъци
  • численост на екипа
  • телефон за контакт
  • заявка за чували и ръкавици (при желание)

Община Габрово осигурява чували и ръкавици за всички регистрирани участници. Чували и ръкавици може да получите след предварителното им заявяване на посочените по-горе телефон и e-mail. Материалите се получават в сградата на Община Габрово, всяка сряда от 28.04.2021г. до края на кампанията, от 8:30 до 17:30 часа.

Освен това регистрация в кампанията може да направите и на 22 април 2021г. в специалната информационна шатра, разположена в пешеходната зона на ул. „Радецка“, в периода от 11:00 до 14:00 часа.

В зависимост от спецификата на посочените райони ще бъде осигурено транспортиране на събраните отпадъци. В случай че почистваната територия е в рамките на града, то събраните отпадъци следва да бъдат оставени на контейнерната площадка.

Ще сме благодарни, ако ни изпратите снимки ПРЕДИ и СЛЕД почистването, което Вашият екип ще направи, а ние ще ги публикуваме, за да покажем даденият от Вас добър пример.

Проблемът с отпадъците, изхвърлени съвсем неправомерно край домовете ни, в градинките, на улицата, край пътя или до любимата ни пейка в парка можем да решим заедно в дните на Пролетното почистване – от 7 до 20 май 2021г.

Третиране на зелени площи и детски съоръжения
20 април 2021
Изложба на Роберт Баръмов (1966-2021) в Музея на хумора и сатирата
20 април 2021