Няма нищо по-добро от това да помогнеш на някого в нужда

1. Представете се – Ние сме НЧ "Светите братя Кирил и Методий - 2006" в с. Райновци. 

2. Вие сте отличени в категорията „Участие в национални кампании“ за участие в националната кампания „Изплети топлина“. Разкажете повече?

Инициативата, подета от фондация "Има начин" и Центъра за работа с доброволци към Община Габрово, мотивира нас - жителите от селата Райновци и Михайловци, които членуваме в читалището, да подкрепим това начинание и съответно със задружни усилия да бъдат оплетени топли дрехи за хора в нужда.

3. Какво Ви дава доброволчеството?

Доброволчеството на нас ни дава радостта от направеното добро и от мисълта, че сме помогнали на хора, които може би също биха ни помогнали, ако местата ни бяха разменени.

4. Кой е най-ценният за Вас урок от доброволчеството?

Най-ценният урок е, че няма нищо по-добро от това да помогнеш на някого в нужда. Да знаеш, че някъде там има хора, които са благодарни дори и от малкото, което си направил за тях. Това е най-ценно.

5. Какво е Вашето послание към габровци?

Нашето послание към габровци, а и не само към тях е, че ако всеки човек, помогнал на нуждаещ се, дори и с малко, то той помага на всички, защото с действията си ще мотивира и останалите около него да помагат на хората в нужда.

Терапевтичен център „Свети Илия“ – „Доброволец на годината – Габрово`2021“ НЧ "Просвета – 1931", с. Новаковци - „Доброволец на годината – Габрово`20“