Габровци ще могат да посетят Коледен базар и Фермерски пазар на 19 и 20 декември от 11:00 ч. до 17:00 ч. на площад „Възраждане“.

Превърналият се в традиция за Габрово фермерски пазар „От БГ“ се провежда всяка втора събота на месеца и има голяма посещаемост от габровци и гости на града.

В декемврийския фермерски пазар участие ще вземат фермери и производители на вино, млечни и месни продукти, захарни изделия и сладка, зеленчуци, хляб, пчелни и таханови продукти.

Най-новият участник е български производител на продукти от водорасли, които като хранителна добавка подкрепят здравето и имунната система на човека.

Освен вкусотиите за празничната трапеза, на Коледния базар ще гостуват и габровски занаятчии и майстори, които ще предложат своите ръчно направени изделия, от които посетителите ще могат да закупят подаръци за любимите си хора.

Изберете уникални коледни подаръци и направете трапезата си незабравима от продуктите, които Ви предлагаме на Фермерски пазар и Коледен базар! Подкрепете родното, призовават организаторите.

През двата дни ОУ „Неофит Рилски“ ще организира благотворителен щанд, на който всеки желаещ ще може да закупи ръчно изработени коледни подаръци от родители, деца и училищно настоятелство. Събраните пари ще послужат за дофинансиране на спечеления проект на училището за изграждане на STEM център за начален и прогимназиален етап, в който ще се провеждат общообразователни занимания и извънкласни дейности, включващи дигиталните технологии. Ще се насърчават интереса на учениците към дигиталните науки и създаването на дигитално съдържание, с широк спектър от приложения в реална среда и работа със съвременна презентационна, аудио-визуална, 3D техника.

Традиционната томбола от Фермерски пазар „ОТ БГ“ ще бъде изтеглена в неделя и така един от всички, посетили и закупили стоки от пазара, ще е късметлията, който ще спечели коледна кошница с продукти.

На коледно украсения площад „Възраждане“ Оркестър Габрово ще поздрави всички присъстващи за предстоящите светли празници.

Фермерски пазар „ОТ БГ“ и Коледен базар ще бъдат проведени при стриктно спазване на мерките във връзка с Covid -19.

 Повече може да научите на Facebook страницата: Фермерски пазар „ОТ БГ“.

 

Топъл обяд ще има и през 2021 г. за 230 нуждаещи се
14 декември 2020
Временно ограничение на движението по ул. „Баба Зара“ на 17 и 18 декември
15 декември 2020