Община Габрово ще е домакин на XXII конференция на Общинската мрежа за енергийна ефективност „ЕкоЕнергия“ на тема „Зелената сделка и Обновителната вълна: политики, финансови механизми и техническа помощ за местните власти“.

Събитието ще се състои на 12 и 13 ноември 2020 г. присъствено до 30 души и чрез директно излъчване в онлайн платформата Зуум, чрез която ще могат да бъдат задавани и въпроси.

Конференцията ще се фокусира върху възможностите, свързани с Европейската зелена сделка, политиките и мерките в подкрепа на обновяването на сградния фонд, инициативата „Обновителна вълна“ (Renovation Wave) и ролята на местните власти за успешната реализация на национално ниво.

Ще бъдат представени предстоящите проекти за общинско енергийно планиране, енергийната бедност, финансиране и нови дейности за обучение в сферата. В допълнителна сесия ще се проведе информационният семинар „Общински енергиен мениджмънт: ползи, добри практики и възможности за внедряване в българските общини“. Експерти от Националния доверителен екофонд и Центъра за енергийна ефективност „ЕнЕфект“ ще анонсират критериите за участие чрез подкрепата на проект MEMS по линия на Европейската климатична инициатива (EUKI).

В събитието чрез онлайн връзка ще се включат кметът на община Габрово и председател на УС на „ЕкоЕнергия“ Таня Христова, зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков, изп. директор на Националното сдружение на общините в Република България Силвия Георгиева, изп. директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие инж. Ивайло Алексиев, председателят на УС на Камарата на строителите в България инж. Илиян Терзиев, Сибил Щойвер от Европейския институт за сградни характеристики и други.

Линк за регистрация: https://forms.gle/DnGMyUj5ZAem966u9.

Линк към онлайн платформата за излъчване Zoom: https://us02web.zoom.us/j/8807832238.

Програмата и повече подробности за конференцията са публикувани на http://www.ecoenergy-bg.net/, както и на www.facebook.com/ecoenergybulgaria.

Областната болница с призив за доброволци - студенти по медицина
11 ноември 2020
Котката валидира пощенска марка с тема "Карнавал"
11 ноември 2020