От 22 октомври стартира информационен курс на тема „Обновяване на съществуващите жилищни сгради“, насочен към домоуправители, представители на асоциации на етажната собственост, собственици на жилищни сгради и общински специалисти.

Обучението ще представи на участниците информация по най-важните теми, свързани с управлението на процеса на сградно обновяване и контрола върху качеството на строителните дейности.

Ще бъдат засегнати въпроси, свързани както с техническите изисквания към сградните компоненти, така и с икономическата рентабилност, комфорта и здравословните условия на живот.

Лекциите ще се водят от специалисти на ЕнЕфект и преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“ и Университета по архитектура, строителство и геодезия (УАСГ), а в модерирането ще се включи и председателят на Европейския институт са сградните характеристики Юлиан Попов.

Курсът е създаден чрез съвместна инициатива на Центъра за енергийна ефективност ЕнЕфект, Общинската мрежа за енергийна ефективност ЕкоЕнергия и Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Състои се от 7 лекции, които ще се провеждат в онлайн платформата Zoom всеки четвъртък от 17:30 ч.

Стартът ще бъде даден на 22-и октомври, а регистрацията е безплатна и достъпна чрез уебсайтовете и Фейсбук страниците на организаторите.

На същата дата - 22 октомври, от 17:30 часа в Зала „Възраждане“, Община Габрово ще обезпечи необходимите условия за онлайн обучението. От тях могат да се възползват всички желаещи да се включат, както и хората, които нямат техническа възможност да го направя в домашни условия.

Регистрация за обучението на следния линк: https://forms.gle/rMKiDo5bEsxVpHBY8

/На посочения в регистрацията адрес ще получите линк и парола за включване в уебинара минимум 24 часа преди всяка сесия./

Предварителна програма на обучението ще откриете тук:

Кметът на Габрово и министър Вълчев подписаха за младежкия център в Летния театър
20 октомври 2020
Лаборатория за PCR тестове за Ковид-19 в областната болница в Габрово
21 октомври 2020