След изключително успешно пилотно събитие през 2019 г., второто издание на Leaders Summer Academy отново ще събере мотивирани ученици и студенти първи курс на работната площадка.

Освен да спортуват и да се забавляват, те ще запретнат ръкави, за да усвоят нови знания и умения от строителния свят. В контекста на промените, настъпили в ситуация на пандемия, участниците ще създадат заедно арт инсталация, тълкуваща близостта и комуникацията.

Модерната скулптурна творба ще бъде специално монтирана и ще остане на място в Габрово, за да напомня преосмислянето на ценностите и предизвикателствата, пред които всички сме изправени.

Тя представлява две човешки фигури, символизиращи ситуацията – опитващи се да се докоснат, но отдалечени от обстоятелствата. Такова е и положението в момента – макар и социално дистанцирани, ние се стремим един към друг, защото комуникацията и близостта осмисля всичко останало. За първи път подобна лятна академия има за цел да създаде нещо, което да остане в градската среда, уточняват организаторите.

Паралелно с това, предстоят разнообразни работилници, на които опитни специалисти от 16 водещи строителни компании ще споделят своя опит.

Работилниците ще включват на първо място запознаване с безопасните условия на труд, изграждане на зидарии, направа на кофражи, монтаж и демонтаж на окачена фасада. Младите участници ще научат и за строителството на мостове, реденето на паваж, полагането на изолации и изграждането на сградни инсталации.

Събитието ще се състои в рамките на 48 часа, между 2-ри и 4-ти септември и ще събере 60 участници.

Лятната академия се организира с подкрепата на Община Габрово, организатор на събитието е „Хобеликс“ ООД.

Актуални снимки от откриването и строителните предизвикателства на отборите може да следите на страницата ни във Фейсбук.

 

В сряда без вода ще бъде част от бул. "Трети март"
1 Септември 2020
Напомняме: вход свободен - днес, 18:00 часа, зала "Възраждане" - "Разпитът"
2 Септември 2020