За четвърта поредна година превантивна програма "Заедно извън час" събра младежи от Габрово. Представители на Младежкия съвет по наркотични вещества, ДФА "Габровче" и СКГ "Бадминтон" преминаха по стария римски път между с. Източник и Боженци, танцуваха народни хора на мегдана и получиха първите си уроци по бадминтон.

Програма „Заедно извън час“ е една от най-атрактивните и успешни превантивни програми на Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово, привличаща младите хора на нашия град.

Нейната основна цел е превенция на рисковото поведение сред младежите и промотиране на здравословния начин на живот чрез спорт, туризъм, изкуства и неформално образование. „Заедно извън час“ показва на участниците различни възможности за ползотворно прекарване на свободното време на различни места в Габрово и околността и ги запознава ги с историята на нашия регион.

През тази година „Заедно извън час“ ще бъде реализирана с участието на доброволци от Младежки съвет по наркотични вещества и младежи-представители на спортни клубове, танцови формации и младежки неправителствени организации. Те ще имат възможността да обменят опит по между си и да популяризират дейността на своите формации сред връстниците си.

На 11 и 17 август ще се осъществят още две инициативи в рамките на тази програма.

Снимката: илюстративна 

Община Габрово търси изпълнител за благоустрояването на дворните площи на ДГ „Младост“
6 август 2020
Жълт код за силен вятър за утре, 7 август
6 август 2020