Карнавал 2019 извика шумно „Маски горе“, защото това беше неговото мото, но ето че то се оказа пророческо за 2020г., когато днес всички сложихме маските, но не за карнавал, а за превенция.

Карнавал 2020 няма да се проведе по познатия начин, но пък ще ни провокира да бъдем по-изобретателни и едва ли ще ограничи габровския хумор и находчивост. Знаем, че много от вас вече са изработили собствени предпазни маски, подправени с хумор, цвят и декорация. Сега е моментът да ни ги покажете!

Защото...

Домът на хумора и сатирата обявява конкурс „На шега и за късмет - МАСКИ със собствен силует“. Право на участие имат всички габровци и техните приятели. Няма ограничени за материалите, декорацията и вида на маската. Достатъчно е те да са ръчно изработени или украсени, да носят привкус на габровска шега и да предизвикват усмивка и възхищение.

Авторите на най-атрактивните, забавни и идейни маски ще получат НАГРАДА!

А една от маските ще бъде удостоена с честта да влезе в серийно, но бутиково производство, като част от сувенирния магазин в Дома на хумора. Така това авторско произведение ще да разнася по шир и длъж габровския хумор и сатира.

Снимки на своите МАСКИрани предложения изпращайте на е-мейл: press@humorhouse.bg, до 20 май 2020г., като посочите три имена, телефон за връзка и дадете кратко описание на идейния замисъл на вашата маска.

На 21 май ще бъдат обявени победителите.

Светът е оцелял, защото се е смял. Ето защо точно на нас, габровци, ни прилича да откриваме смешното и да му даваме път за изява.

Ръкопис от XIX век за Деня на Кирил и Методий се съхранява в Националния музей на образованието
11 май 2020
Разрешено е провеждането на културни събития и посещенията на музеи, галерии, библиотеки и кина при спазване на противоепидемичните мерки
11 май 2020