Ако обичате европейските филми и Ви се ходи на кинофестивала в Кан, сега е моментът да покажете какво знаете и може да сте един от 10-те късметлии, които ще посетят събитието тази година!

Всичко, което трябва да направите, е да отговорите правилно на 20 въпроса за европейската филмова индустрия. Всеки верен отговор носи една точка, а ако последвате профилите @MEDIAprogEU в туитър или CreativeEuropeEU във фейсбук, ще получите още една допълнителна точка.

Снимка: https://creativeeurope.bg/

Десетимата участници с най-висок резултат ще бъдат печеливши. Ако има лица с еднакви резултати, победителите ще бъдат определени чрез въпроси за филтриране. В състезанието могат да се включат всички европейски граждани, навършили 18 години. 

Финалистите ще пътуват до Кан от 15 до 17 май 2020 г., където ще присъстват на две филмови прожекции в секциите „Петнадесетдневка на режисьорите“ и „Седмица на критиката“. Разходите по пътуването и нощувките се поемат от организатора на конкурса – Генерална дирекция „Съобщителни мрежи, съдържание и технологии“ към Европейската комисия.

Крайният срок за участие е 30 април 2020 г.

Повече информация за условията и въпросите е публикувана на #euFilmContest.