В топлия декемврийски следобед на 18 декември 2019г. на Регионално депо за неопасни отпадъци – Габрово пристигат двама мъже. Те карат цял бус, пълен с отпадъци …

Така започва една истинска история, чието начало е поставено в социалните мрежи с публикация на Добрин Жеглов за открито нерегламентирано сметище, намиращо се в гората на кв. Русевци, по пътя за с. Думници. Инициативата поема Румен Иванов, като предлага да осигури транспорт и да се организира почистване на замърсения терен. За по-малко от 24 часа двамата организират почистването и със собствен транспорт откарват отпадъците на депото.

По информация от Регионалното депо, подадена към Община Габрово, сред отпадъците, чието тегло е 380 кг, има строителни материали и пластмасови кутии от монитори. Открит е и документ, който може да доведе до евентуалните извършители. Той ще бъде предаден на Общински инспекторат – Габрово.

Това е една не много дълга история, но изпълнена с много смисъл и мисъл за природата.

Община Габрово и Регионално депо за неопасни отпадъци – Габрово изказват искрената си благодарност на Добрин Жеглов и Румен Иванов.

Коледните внучета посетиха възрастните от Водиците и Чарково
18 декември 2019
Кръгла маса за зелени обществени поръчки
18 декември 2019