ОД на МВР - Габрово, с подкрепата на Общински съвет по наркотични вещества към Община Габрово и Регионално управление на образованието - Габрово, организират кампания „Габрово срещу наркотиците“, част от националната инициатива „Заедно срещу наркотиците“, в периода 05 - 07.11.2019 г.

В рамките на кампанията, в Габрово ще гостува инспектор Петьо Петков от сектор „Наркотици“ при СДВР – София, който ще проведе срещи с ученици от 8-12 клас на габровските училища.

На 5.11.2019 г., от 15.00 ч., в залата на Националния музей на образованието инспектор Петьо Петков ще се срещне и със специалисти, работещи в сферата на зависимостите - за намаляване на търсенето и предлагането на наркотични вещества. Акцент на срещата ще бъдат нови видове наркотични вещества, тяхното негативно въздействие и последици от употреба, както и предлагане на ефективни методи и форми за превенция сред младите хора.

На 6.11.2019 г., от 18.00 ч. в залата на Националния музей на образованието се организира и публична среща с Петьо Петков. Всички граждани, които желаят да имат достоверна информация за нови видове наркотични вещества и тяхното негативно въздействие върху организма, са добре дошли на тази среща. Особено полезна ще е тя за родители на тийнейджъри, които освен информация за най-разпространените след младежите психоактивни вещества ще получат и компетентни съвети как да предпазят децата си от опасностите, които крие тяхната употреба.

 

 

 

 

Изплащане на присъдени издръжки
28 октомври 2019
Сподели и вдъхнови
29 октомври 2019