Представители от Гражданското сдружение на град Лангевизен, Германия бяха на посещение в Габрово. Целта на групата е да се запознае със страната и хората в България и да установи контакт с Габрово и габровци. В града ни представителите на Лангевизен желаят да установят контакт със сродни организации или партньори, като крайната им цел е да се запознаят с конкретни семейства. Мрежата, в която членуват се състои от подобни организации от различни градове в Германия, кактои и от други държави като Канада, Полша и Франция. Мотото им е „Приятели отиват при приятели“.

Основната цел на партньорството – установяване на контакт с местното население, приятелски контакти, туризъм.

Как функционира – един от партньорите в мрежата организира събитие веднъж годишно, на което кани представители от другите сдружения. Настаняването е в семейства, в рамките на до 3 дни, в които гости и домакини посещават забележителности, ходят на излети, потапят се в атмосферата и начинa на живот на местните. Следващата година, на ротационен принцип, друг партньор, от друга държава прави същото за приятелите си от мрежата. Сдружението в Лангевизен има около 80 члена.

Следващото събитие или партньорска среща, както самите те го определят е през месец септември 2020 година в Лангевизен, където се надяват да има и приятели от Габрово. Ще бъде организиран туристически маршрут, с посещение на известна област, където всички заедно ще опитат от местните специалитети в приятна компания. Създаването на приятелства и запознаването с нови култури и е главната идея на Сдружението.

При интерес за установяване на контакт със Сдружението от Лангевизен може да се свържете с protocol@gabrovo.bg.    

 

Борислав Муеров, ОД на МВР: Габрово е перфектен град за живеене
27 Септември 2019
Подменят се с нови светофарите на кръстовището на ул. „Юрий Венелин“ с ул. „Райчо Каролев“, старите временно ще бъдат изключени на 1 октомври
30 Септември 2019