Днес, 18 септември 2019 г., от 10 часа на площад „Възраждане“ кметът на Община Габрово Таня Христова и ръководителят на Офиса за сътрудничество към Посолството на Швейцария в България Ролан Питон откриха фотографска изложба, посветена на българо - швейцарското партньорство. Експозицията с авторски фотографии под надслов „Хора за хората“ показва житейските истории на участници в проектите, реализирани през последните десет години у нас с финансовата подкрепа на Българо-швейцарската програма за сътрудничество.

Изложбата се организира от дирекция Централно координационно звено в Министерския съвет и посолството на Конфедерация Швейцария у нас. Автор на снимките е фотографът Иво Данчев - носител на отличието “Черноризец храбър” за 2012 г. и на специална награда за фотоесе от “БГ Прес Фото” за 2011 г.

Изпълнението на Българо-Швейцарската програма за сътрудничество приключва в края на 2019 г. За период от 10 г. България е получила достъп до 76 млн. швейцарски франка, с които са подкрепени над 130 проекта в приоритетни области и за двете страни.

 

 

Компаниите на бъдещето и Регионалната иновационна система
17 Септември 2019
Изполвайте своята местна запазена марка и я вграждайте във всичко, което създавате 
18 Септември 2019