Кметът на гр. Тойоаке Масафуми Коуки приветства днес българските ученици, участващи в обмена с гимназия „Сейджо“ в града. Той ги посрещна в сградата на кметството и заедно с председателя на общинския съвет и други представители на общината, разведоха българчетата в основните ѝ зали. Размениха се подаръци и всички заедно се снимаха с българското знаме. Кметът получи и специално писмо от кмета на Габрово Таня Христова, с покана да посети нашия град. Ученици и представители на общината успяха и да поговорят – за България, обмена, за състава на общинския съвет и неговите функции, а кметът сподели и интересен факт за себе си, че е бил състезател по сумо, и дори показа няколко движения.

По-късно той се присъедини към приветственото парти, което организация ТИРА / Toyoake International Relations Association/ организира за българската група. Освен топлите приветствия, имаше уроци по калиграфия и чайна церемония, а учениците имаха възможност да се облекат като самураи.  

Изпълнения на пиано, танц и демонстрация на Айкидо избра да покаже на домакините нашата група, а дамите от ТИРА, облечени в красиви кимона, също поздравиха с танц. 

ИПИ: Габрово продължава да е първенец в усвояването на евросредства
12 юли 2019
Неделя - облачно и дъждовно време
13 юли 2019