Имате история за проект, който е финансиран от фондовете на Европейския съюз? Иска Ви се да я разкажете забавно, страстно, любопитно, интригуващо или саркастично? Можете да го направите с автентичен глас и да представите личното си виждане? Ако всичко това е така, то следващото предизвикателство е за Вас!

Европейската комисия провежда конкурса „Истории“, като част от кампанията „Европа в моя регион“. Историите може да са под всякаква форма: снимка, видео, блог публикация, аудио, публикации в социални медии, платно, туитър низове и т.н.

Желаещите да участват могат да изберат между категориите „граждани“ или „експерти“. Те трябва да изпратят имейл с връзка към публикуваната история на info@euinmyregion.eu. Категорията се посочва в темата на имейла след „EUinMyRegion Storytelling“. Европейската комисия ще преведе текстовете на английски език и ще ги популяризира чрез фейсбук и туитър, ползвайки хаштаг #EUinmyRegion.

Снимка: © https://ec.europa.eu/

Жури от комуникационни специалисти ще оцени до каква степен историята е проникновена и дали описва самия проект или хората, които участват в него.

Тримата победители от категорията „граждани“ ще се включат в двуседмична програма, запознавайки се с работата на комуникационен отдел в институция на ЕС, в комуникационна агенция и в медийна мрежа от 29 септември до 13 октомври 2019 г. в Брюксел. Тримата победители от категорията „експерти“ ще преминат обучителен курс по комуникации от високо ниво, който ще се проведе от 5 до 7 октомври 2019 г. в Брюксел.

Крайният срок за участие в конкурса „Истории“ е до 18 август 2019 г.

Пълните условия са публикувани на https://ec.europa.eu/regional_policy/bg/policy/communication/euinmyregion/stories/.

Информация за текущите и реализираните проекти в община Габрово можете да намерите на https://gabrovo.bg/bg/page/1084.

Участниците в пленера „Старо Габрово” се научиха как да творят с кауза
11 юли 2019
ИПИ: Габрово продължава да е първенец в усвояването на евросредства
12 юли 2019