Тази събота, 8 декември, в Музея на хумора и сатирата ще се проведе творческо образователно ателие „Глинени глави”, посветено на творчеството на Тодор Цонев. Събитието е част от съпътстваща програма към изложбата „Светът според Тодор Цонев”. Започва в 11.00 и ще продължи до 12.30 часа.

За информация и предварително записване (до 6 декември), може да се обадите на моб. 0878 458 430 или да се свържете с екипа на музея на priateli@humorhouse.bg.

Ателието е подходящо за деца над 7-годишна възраст. Таксата за участие е 5.00 лв., а притежателите на членска карта „Приятели на хумора” ползват отстъпка от 20% и за тях таксата е 4.00 лв.

Изложените в залата произведения на изкуството от Тодор Цонев ще послужат за вдъхновение и онагледяване на теоретичната част от програмата на събитието. В практическата част участниците ще се докоснат, опознаят и работят с естествения материал червена глина. Ще научат повече за възможните техники на работа и ще бъдат насърчавани да направят свой автопортрет. Материалите са осигурени от музея.

През 70-те години на XX век художникът Тодор Цонев реализира първата си самостоятелна изложба на малка сатирична пластика, която малко по-късно гостува в Габрово. 50 години по-късно, през пролетта на 2018 г., Тодор Цонев се завръща пред публиката на музея с уникалността и многообразието на създаденото от него. Изложбата „Светът според Тодор Цонев” представя за първи път събрани на едно място близо 400 експоната – пластика, рисунка, графика и живопис. Изложбата е реализирана с финансовата подкрепа по програма Култура на Община Габрово. Куратор е Иво Милев.

Музеят предлага членски карти „Приятели на Хумора”, с които в рамките на цяла календарна година могат да се посещават изложби в музея безплатно – без ограничения на посещенията, а за определени събития и всички образователни програми се дава 20% отстъпка от цената на билета. Картите са четири вида: младежка, индивидуална, семейна и сребърна. Притежателите на картите могат да се абонират за месечен бюлетин с програмата на музея и имат привилегията да участват в специално организирани за тях събития.

 

ПРОГРАМА КУЛТУРА 2019
5 декември 2018
Италианска комедийна кинопанорама в Музея на хумора и сатирата
5 декември 2018