Ученическите съвети в Габрово организират благотворителен концерт в подкрепа на инициативата „Коледни внучета“ на доброволците от Младежкия съвет по наркотични вещества. Събитието ще се състои на 7 декември, петък, от 18.00 часа в зала „Възраждане“, а цената на билета е 2.00 лева.

Със събраните средства ще бъдат закупени коледни елхички и украса, които ще се даряват на самотно живеещи възрастни хора, за да се внесе празнична атмосфера в домовете им в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Кампанията стартира с дарителска акция във всички габровски училища. След приключването на дарителската акция, доброволци от Младежкия съвет по наркотични вещества, заедно с ученици от всяко училище, ще посетят самотно живеещите възрастни хора в Габрово, за да украсят домовете им.

В програмата ще участват ученици от средните училища и гимназиите в града: Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПГТ „Пенчо Семов“, ПТГ „д-р Никола Василиади“, СУ „Отец Паисий“ и СУ „Райчо Каролев“. Младите таланти са подготвили музикални и хорови изпълнения, народни, спортни и хоп-хоп танци, много популярни песни, драматизация и скечове, като не се спестили изненади от рок и рап музиката и демонстрация на бийт-бокс забивки.

Билети може да закупите в деня на концерта, на касата на зала „Възраждане“.

Събитието се осъществява с подкрепата на Центъра за работа с доброволци към Община Габрово, местни фирми, представители на вериги за бързо хранене и заведения, местни книжарници, зумба инструкторката Васи Късева и СКГ „Бадминтон“ – Габрово.

Посещение на посланика на Унгария
22 ноември 2018
ЕМО „Етър” и Унгарският културен институт разширяват сътрудничеството си
22 ноември 2018