Документалният филм „Оптимистична теория за Габрово“ ще бъде публично представен в сряда, 21 ноември, от 18.00 часа в зала „Възраждане“. Филмът разказва за младежките организации в Габрово, участвали в третото издание на фестивала за улични изкуства 6Fest Gabrovo и е заснет по време на фестивала. Премиерата се осъществява със съдействието на Община Габрово. Входът е свободен

Фестивалът за улични изкуства 6Fest се проведе за трети път на 5 и 6 октомври и в него се включиха Шоу-балет “Магия”, Фолклорен ансамбъл “Сивек”, Клуб по спортни танци “Ритмика”, Танцова школа “Лиана”, Зумба с Васи, Клуб за латино танци "Инкансабле", Огнена формация “Fire Shadows”, Театрална студия “Гаргара”, Quick Hands Project, Музикална школа “Звезди в аванс”, Ивета Петрова, Младежки театрален състав “Смехоранчета”, Школа на Ива Пенчева, Оркестър "Габрово". Филмът се обръща към младите в Габрово, които се занимават с изкуства и култура, защото в тях е надеждата за промяна към по-добро бъдеще, споделя авторът му Момчил Цонев.

Проектът „Фестивал 6Fest Щастливо Габрово“ на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски” – Габрово” се реализира по Програма „Младежки дейности“ с финансовата подкрепа на Община Габрово.

Информация за премиерата може да следите и във Фейсбук събитието.