Всички пътища в община Габрово са почистени и обработени, проходими при зимни условия. На прохода Шипка снежната покривка е 20 см., температурата е минус 1 градус. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 12 тона.

Времето в Габрово е облачно, температурата на въздуха е минус 1 градус, а влажността - 95%. Пътищата в Габровска област са почистени и проходими при зимни условия.

ОП „Благоустрояване“ опесъчава градската улична мрежа, фирма „Димас“ обработва пътищата към селата. Пътят към курортен комплекс Узана е почистен и опесъчен. Градските и междуградски автобусни линии са покрити. Всички ученици, за които е необходимо транспортиране до учебните заведения, са започнали нормално учебния процес.

Няма лишени абонати от електрозахранване, от ТЕЦ-Габрово съобщават, че топлоподаването е нормално. Основните дейности относно транспорт, водоснабдяване, снабдяване на населението с хранителни и други основни стоки сe изпълняват в рамките на нормалната дейност.

Прогноза за времето:

Жълт код за дъжд и снеговалеж е обявен за утре, 21 ноември, за област Габрово. Очакваните количества са около 25 л./кв. м. Днес, започналите от запад валежи от дъжд, до края на деня ще обхванат по-голямата част от страната. В северозападните райони, където ще е по-студено, валежите ще са предимно от сняг, който по-късно през деня ще преминава в дъжд. На места там ще има и поледици.

Преди обяд на отделни места в котловините на Западна България и в Дунавската равнина видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен вятър от изток и югоизток. Максималните температури ще са от 1-2° на места в Северозападна България, до 10-12° в крайните югозападни райони и по Южното Черноморие.

Над планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 2 000 метра преминаващи в сняг. Ще духа умерен и силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1 200 метра ще около 7°, на 2 000 метра – около 1°.

 

Община Габрово подписва договор за доставка на първите нови автобуси за градския транспорт
19 ноември 2018
„Оптимистична теория за Габрово“ през погледа на младите – предстояща филмова премиера
20 ноември 2018