Габрово е отличен сред най-добрите градове бенефициенти в ЕС в инициатива на депутати от Европейския парламент, съобщи евродепутатът Андрей Новаков, връчвайки на Община Габрово сертификата за отличието.

Инициативата на Европейския парламент, озаглавена "Нека звездите блестят" цели да се обърне повече внимание на богатството от вдъхновяващи действия, проекти и инициативи, които се осъществяват в цяла Европа. В нея са отличени три български проекта, едни от които е Интегрирания проект за водния цикъл на гр. Габрово.

Андрей Новаков припомни, че Габрово за пореден път е посочен като образец за инвестиране на европейски средства, тъй като Водният проект представи България в Европейския парламент в Страсбург като един от 28-те успешно реализирани проекти в страните от Европейския съюз на изложение, проведено по повод 30 години Кохезионна политика.

Интервюто с Андрей Новаков, направено при връчването на сертификата в Габрово, по време на откриването на обектите от проекта за изграждане на съвременна градска среда, чуйте в звуковия файл.

 

Дунавска карикатура
20 юли 2018
Деца от немския град Лауенбург на посещение в Габрово
20 юли 2018