На 26 юли, четвъртък, от 18 часа, Музея на хумора и сатирата открива изложба "Дунавска карикатура". Работната група на дунавските страни представя в пътуващата изложба на автори от дунавския регион, които с карикатурите си интерпретират  културния, екологичен, икономически и социален живот по поречието на р. Дунав.

Гостуването на изложбата в Музея на хумора и сатирата е символично предаване на "щафетата" на председателството на Европейския съюз от Република България на Република Австрия. На откриването на изложбата специални гости от Австрия ще бъдат г-н Готфрид Гузенбауер – директор на Карикатурния музей в Кремз и куратор на изложбата, г-н Петер Обрихт – ръководител на отдел „Околна среда и енергетика“ в провинция Долна Австрия и г-жа Катка Крежкова – представител на отдел "Изкуство и култура. Чуждестранна култура" в провинция Долна Австрия.

Гост ще бъде Ивайло Цветков - секретар на секция „Карикатура" към Съюза на българските художници и участник в изложбата. Работите ще бъдат изложени от 27 юли до 9 септември 2018 година.

В изложбата участват:

Германия Катарина Греве

Австрия Манфред Дайкс

Словакия Йозеф Видрнак

Унгария Гейза Халас

Хърватия  Петар Писместрович

Сърбия Тошо Боркович

Румъния Сорина Вазелина

България Ивайло Цветков

Молдова Валериу Курту

Украйна Константин Казанчев

 

Започна благоустрояването на улици в кв. Младост
20 юли 2018
Габрово е отличен сред най-добрите градове бенефициенти в ЕС
20 юли 2018